Civiel Werkadministratie Stappenplan

Uit CIVIEL Help Bakker&Spees
Ga naar:navigatie, zoeken
> Civiel Werkadministratie Stappenplan


Werkadministratie

De CIVIEL Werkadministratie gaat uit van gemaakte kosten voor de inzet van arbeid, materieel, stortkosten, en leveranties.
Activeer de werkadministratie bij: [Bestand][Info][Eigenschappen][Instellingen] en kies voor JA bij Civiel Werkadministratie en bevestig dit met OK.

RTENOTITLE

Open nu een nieuw weekrapport door te kiezen voor [weekrapport invoeren] in de knoppenbalk:

RTENOTITLE

Om de gewerkte uren in te voeren klik je het + voor de gewenste invoer.

Bij de werk en onwerkbare dagen kun je gelijk iets invoeren, bij de rest kies je eerst voor [Toevoegen].
Geef de naam van het personeelslid, machine etc op en geef ook aan hoeveel uur deze heeft gewerkt, je kunt zelfs zijn uurprijs invoeren.
Je hoeft het personeelslid of de machine een keer in te voeren, de volgende keer dat je de uren registreert kun je deze kiezen uit het lijstje dat je kunt uitklappen.

RTENOTITLE

Eventueel kun je ook in plaats van de persoon de naam van een ploeg opgeven met het totale uurtarief van alle personen uit de ploeg.
Dit werkt sneller bij de invoer, maar heeft als nadeel dat je op het overzicht van de kosten niet het werkelijk aantal gewerkte uren ziet.

Op dezelfde wijze als de kosten voor Personeel kun je ook de kosten voor Materieel, Kosten leveranties en Stortkosten ingeven.
Andere kosten vul je in bij Kosten diversen. Als laatste kun je ook nog mededelingen en afspraken invoeren. DIt gaat op dezelfde manier als de werk en onwerkbare dagen.

Om een overzicht te krijgen van de werkadministratie kies je voor [Bestand][Afdrukken][Weekrapport][Afdrukvoorbeeld].
De werkadministratie vind je op het voorblad, dus zorg ervoor dat deze instelling is aangevinkt. Er is ook een optie om te kosten wel of niet af te drukken.

RTENOTITLE